Faciadan dönüldü

İstanbul Gaziosmanpaşa'da, yokuş aşağı park halindeki kamyonun frenleri boşalınca...

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziosmanpaşa'da, yokuş aşağı park halindeki kamyonun frenlerinin boşalması yüzünden büyük bir faciadan dönüldü. Yaklaşık 30 metre yokuş aşağı kayarak son sürat sokakta oyun oynayan çocukların üzerine giden kamyon, 3 binaya ve bir otomobile çarparak durabildi.

Olay Pazariçi Mahallesi Kumru Sokak'ta saat 14.300 sıralarında meydana geldi. Kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi 10 TP 121 plakalı kamyonla, sokak üzerindeki Kemal Özkaplan'a ait inşaata tuğla getirdi. Sürücü, herhangi bir tedbir almadan kamyonu yokuş aşağı park ettikten sonra bir arkadaşıyla birlikte tuğlaları inşaatın önüne indirmeye başladı.

Bir süre sonra, frenleri boşalan kamyon, yokuş aşağı hareket etmeye başladı. Sokakta oynayan çocukların üzerine doğru giden kamyon, önce, iki katlı bir binanın bahçe duvarına çarptı. Duvarı yıkan kamyon yoluna devam ederek park halinde bulunan Erhan Bıdak'a ait 34 PCB 86 plakalı otomobile çarptı. Hızı kesilen kamyon, otomobilin sahibi Bıdak'ın oturduğu binaya da vurdu. Sürücüsü olmayan kontrolsüz kamyon son olarak Aydın Konuş'un sahibi olduğu iki katlı binanın giriş katındaki boş dairenin duvarına çarparak durabildi.

Kazada ölen ya da yaralanan olmadı. Kamyonun sürücüsü ve arkadaşı olayın ardından kaçarak kayıplara karıştı. Sokak sakinleri kazaya isyan ederken, büyük bir faciadan dönüldüğünü söyledi.

Kamyonun son olarak çarptığı binanın sahibi Aydın Konuş, ailesinin ölümden döndüğünü belirterek şunları söyledi:

"Kaza sırasında işteydim. Evde eşim, baldızım ve çocuğum vardı. Büyük bir gürültü duymuşlar. Deprem oldu zannetmişler. Olayı duyar duymaz koşarak geldim. Ortada ne inşaatın sahipleri ne de kamyon şoförü var. Kimse geçmiş olsun demeye bile gelmedi. Benim ailem ölebilirdi. Bunun hesabını kim verecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber